RASKAUS JA SYNNYTYS

Chat about Pregnancy and Birth with Janey Lavelle / Sage & Seer link

Oma matkani

Raskaus on matka kohti tuntematonta, uutta elämää ja kohti omaa sisäistä tilaa, lähdettä. Ensimmäinen raskaus ja synnytys ovat äidiksi syntymisen aikaa. Raskaus on pyhä, herkkä ja yhtä aikaa vahva, ihmetyksen tila. Se on syvintä itseensä tutustumisen aikaa. Synnytys on matkan huipentuma, elämän kohokohta. Koko matka on herkkä ja helposti haavoittuvainen. Omanlainen ja omaa feminiiniä voimaannuttava synnytys on kaikkien toive ja perusoikeus.

Oma matkani äidiksi alkoi tasan 22 vuotta sitten. Olen kantanut neljä lastani ilolla ja rakkaudella. Heti raskaaksi tultuani menin Malla Rautaparran mammajooga-kurssille täysin tietämättömänä mihin maailmaan olin hyppäämässä. Ja olen syvästi kiitollinen hänen opetuksistaan. Ne ovat viitoittaneet koko minun aikuiselämäni suunnan. Mamma-jooga auttoi minua löytämään sisäisen viisauden toimia oikein ja kuunnella kehoani raskauden aikana ja synnytyksessä. Sain rauhan synnyttää omalla tavallani, aktiivisesti ja syntyä äidiksi Tammisaaressa kesäkuussa 1995. Mammajooga ja veden käyttö olivat mukana synnytyksessä. Upeasta synnytyskokemuksesta sain kipinän ruveta mammajooga-ohjaajaksi ja homeopaatiksi. Halusin ja haluan edelleen auttaa äitejä kohti eheämpää synnytystä ja elämää.

Synnytin kolme seuraavaa lastani veteen ja käytin niissä lisäksi homeopatiaa ja akupunktiota. Koen saaneeni erityisesti vedestä ja homeopatiasta suuren avun hyvin erilaisissa synnytyksissäni. Vesisynnytys on huikea kokemus ja vesi auttoi minua avautumisen ja kivun kanssa. Lapsen on hellä tulla maailmaan lapsivedestä kehonlämpöiseen veteen.

Kaikki synnytykseni ovat olleet väkeviä ja olen saanut päättää missä ja miten haluan synnyttää. Myös vahvat naiset ympärilläni ovat tukeneet raskauksia ja äitiyttäni. Minulle raskauden, synnytyksen ja äitiyden maailma on pyhä ja kiehtova. Se on opettanut minulle enemmän kuin mikään käymäni koulutus. Siksi jaan sekä opittua että kokemusperäistä tietoa työssäni. Lapseni ovat suurin lahja ja innoittajani.

Homeopatia raskauden aikana

Sana homeopatia tulee kreikankielen sanoista “homois”= samankaltainen ja “pathos”= kärsimys. Klassinen homeopatia on luontaislääketieteen hoitomuoto, joka hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Peruslähtökohtana on samankaltaisuuden laki “similia similibus curentur”, joka tarkoittaa sitä, että samankaltainen voi parantaa samankaltaisen.

Naista voidaan hoitaa ja auttaa homeopaattisesti koko raskauden ajan, synnytyksessä ja sen jälkeen. Homeopaattiset lääkeaineet on tehty pääsääntöisesti kasveista, mineraaleista tai eläinkunnan tuotteista. Homeopatia sopii hyvin käytettäväksi yhdessä koululääketieteen kanssa.

Raskaus, synnytys ja imetys vievät paljon naisen Qi-energiaa, kiinalaisittain elinvoimaa. Homeopatia nostaa naisen vastustuskykyä ja vahvistaa Qi-energiaa.

Homeopatia tukee luonnonmukaista raskautta ja synnytystä. Kun kaikki menee hyvin, ei matkaan saa puuttua. Naisen keho on viisas ja se toimii kauniisti ja harmonisesti luonnon kanssa. Siksi synnyttäjän toiveita pitää kuunnella, se on turvallisin tapa luoda uutta elämää tähän maailmaan. Matkan varrella tuleviin haasteisiin homeopatia on turvallinen ja tehokas apu. Mammajoogaa ja erilaisia hieronnat auttavat naista tutustumaan muuttuvaan kehoonsa ja omaan voimaan raskauden aikana. Klassinen akupunktio ja osteopatia ovat myös tehokkaita ja kokonaisvaltaisia hoitomuotoja sekä raskauden aikaisiin haasteisiin että synnytykseen.

Homeopaattinen rakennehoito hoitaa sekä äitiä että vauvaa. Rakennehoidolla tarkoitetaan raskaana olevan kokonaisvaltaista hoitamista. Rakennehoito tapahtuu aina homeopaatin vastaanotolla. Akuuttien sairauksien ja synnytyksen hoito on osa rakennehoitoa. Homeopatialla voi purkaa sukurasitteita ja erilaisia hormonaalisia tunnetiloja. Se auttaa tutustumaan omaan itseen ja syntymään äidiksi. Raskauden aikana nainen käy läpi omaa lapsuuttaan, oma äitisuhdetta ja omaa syntymää.

Homeopatia synnytyksessä

Homeopatia tukee luonnollista synnytystä. Se vahvistaa naista jaksamaan kivun, pelkojen ja uuden elämän kanssa. Homeopatia sopii hyvin lääketieteen hoitomuotojen kanssa. Voit ottaa mm. epiduraali-puudutuksen tai oksitosiinia ja silti käyttää homeopatiaa tukena.

Synnytyksen lähestyessä suosittelen äidille homeopaattista synnytyskurssia tai vaihtoehtoisesti yksilöllisen synnytyspakin rakentamista yhdessä koulutetun homeopaatin kanssa. Synnytysaineiden valintaan vaikuttavat naisen oma syntymä, edelliset synnytykset, kuukautiskierron pituus, kuukautiskipujen laatu ja hänen henkinen tilansa suhteessa kipuun ja synnyttämiseen.

Moni isä haluaa osallistua homeopaatin käynnille ja se onkin suositeltavaa. Isä saattaa haluta myös yksilöllisen synnytysvalmennuksen yhdessä odottavan äidin kansa, jotta hän olisi valmistautunut synnytykseen. Monilla doulilla ja kotiloilla on Helioksen Birth Kit ja he osaavat käyttää homeopatiaa synnytyksen aikana.

Teen yhteistyötä kotiloiden ja doulien kanssa, voit kysyä minulta siitä lisää.

Voit myös pyytää minut mukaan synnytykseesi. Katso hinnastosta tarjoamani palvelut. Voimme tehdä niihin liittyen yksilöllisen maksusuunnitelman.

Synnytyslääkeaineita

caulophyllum– yleisesti käytetty käynnistyslääke. Vasta kun laskettu aika on ohi tai on lääketieteellinen syy käynnistykseen. Myös tehostamaan supistuksia jos ne lopahtavat kesken synnytyksen.

chamomilla- yleinen kipulääke. Synnyttäjä on ärtyinen ja kipuherkkä. Se vahvistaa kohtua.

kalium carbonicum- synnytyspoltot tuntuvat selässä. Lapsen väärä tarjonta.

aconitum- paniikki ja pelkotilat synnytyksessä. Verenvuodot. 8–10 cm. siirtymävaiheeseen.

arnica- jos istukka ei synny. Verenvuodot synnytyksen aikana tai jälkeen. Auttaa palautumaan synnytyksestä.

bellis perennis- synnyttäjän arnica. Syvien kudosten ruhjeet. Tunne, että oma ääni ei kuulu tai oikeuksia on poljettu.

staphysagria- keisarinleikkauksen jälkeen. Synnytykseen on puututtu liikaa ja äiti on vihainen ja surullinen tapahtumasta ja ei pääse sen yli.

Käänny kuitenkin oman homeopaattisi puoleen annostuksesta ja tarkentamaan mikä lääkeaine sopii sinulle.

Homeopatia ja trauma

Homeopatiaa voi käyttää erilaisten traumojen hoitoon. Hoito tapahtuu määrittelemällä oma rakenneaine tai tila homeopaatin vastaanotolla.

Tärkeitä lääkeaineita sekä äidin että vauvan hoidossa ovat homeopaattiset äiti-aineet. Näitä ovat äidinmaito (lac humanum), istukka (placenta), lapsivesi (amniotic fluid), napanuora (umbilical cord) ja lapsikina (vernix caseosa). Niitä yhdistäviä teemoja ovat empatian puute, turta olo, erillisyyden tunne, ongelmia äitisuhteen kanssa ja hukassa olon tunne. Ne auttavat naista löytämään elämän tarkoituksen ja itsensä. Ne myös auttavat korjaamaan äiti-lapsi suhteen, jos se on haavoittunut esim. vaikean synnytyksen jälkeen. Jos nainen ei tunne itseään tai hänellä on vaikeuksia naiseuden tai äitiyden kanssa, nämä lääkkeet voivat myös olla suureksi avuksi.

Vaikean raskauden tai synnytyksen takana voi olla vaikea äitisuhde tai ongelmallinen suhtautuminen omaan naiseuteen. Kiinalaisen lääketieteen mukaan kohtu on naisen toinen sydän. Kaikki surut ja menetykset vaikuttavat naisen raskaaksi tulemiseen, raskaana olemisen laatuun ja synnytykseen. Nainen kantaa kohdussaan synnytyksen aikana koetut ilot ja surut. Raskauteen vaikuttavat mahdolliset keskenmenot, vanhat seksuaaliset suhteet ja edelliset synnytykset. Surut tai epäoikeudenmukaisuudet voivat näkyä myöhemmin kasvaimina tai endometrioosina. Homeopatia on hieno hoitomuoto näihin vuosienkin päästä. Homeopatian keinoin pystymme purkamaan kehon muistia.

Näitä aineita voi myös käyttää vauvoilla ja lapsilla korjaamaan oma synnytyskokemus. Esim. jos napanuora on ollut pahasti kaulan ympärillä ja siitä on seurannut happivaje, lapselle yksi mahdollinen lääkeaine on homeopaattinen napanuora. Eräälle vauvalle oli jäänyt veden pelko synnytyksen jälkeen. Hän nieli synnytyksessä paljon lapsivettä. Hänen pelkonsa hoidettiin homeopaattisella lapsivedellä. Nykyään hän pitää kylpemisestä.

Homeopaattinen äidinmaito voi olla hyvä apu kun äiti haluaa vieroittaa vauvan tai lapsen. Se auttaa myös monia vauvoja tai lapsia, jotka ovat hyvin kiinni äidissä. Imetysajan ongelmissa äitikin voi hyötyä äidinmaidosta. Omasta istukasta tehdään erilaisia kapseleita. Omasta äidinmaidosta voi tehdä vauvalle oman ”voimalääkkeen” tulevaisuuden haasteita varten.

Äidin hoitaminen on koko perheen hoitamista. Äidit ovat meidän hyvinvointimme perusta. Jos äiti voi hyvin, koko perhe voi hyvin. Vahva, itsenäinen ja omaa naiseuttaan rakastava nainen on vastustamaton.

Liputan suuresti feminiinisen ja oksitosiinipitoisen maailman puolesta. Uskon, että se on askel kohti maailman rauhaa!