MATKA-APTEEKKI KURSSI

Homeopathic First Aid Course in Addis Ababa, Ethiopia

Eräs määritelmä terveydestä on sopeutumiskyky. Tämä tarkoittaa, että kun siirrymme paikasta toiseen, maasta toiseen, ilmastosta toiseen, niin keho sopeutuu uuteen ympäristöön, englannin adaptability. Kun ihminen on tasapainossa, hän ei myöskään ole mielialojen / tunnetilojen vietävissä. Tämä ei tarkoita, ettäkö ei tunne, päinvastoin, mutta tunnetilat eivät rajoita omaa vapautta. Homeopaattinen hoito ennen matkaa, auttaa myös ihmistä palaamaan ja pysymään omassa vapaudessa, keskuksessa.

Homeopatia on tehokas hoitomuoto matkan aikana tapahtuneisiin haasteisiin. Ei ole väliä matkustatko kotimaassa tai ulkomailla. Homeopatiaa voi käyttää yhdessä apteekin lääkkeiden kanssa. Homeopatia auttaa elinvoimaa parantamaan itse itsensä, eli paranet taudista kuin taudista nopeammin. Homeopatia on täysin turvallinen ja tehokas hoitokeino myös lapsille ja lemmikeille.

Mikään ei ole tylsempää kun sairastuminen juuri ennen matkaa tai matkan aikana. Tai stressaavampaa jos lapsesi sairastuu ja olet kaukana lääkäriä, etkä tiedä mitä tehdä. Usein ihmiset sairastuvat jännityksestä, lentokoneen viimasta tai pitkästä istumisesta tai bakteerikannan muutoksesta. Voit käyttää homeopatiaa sekä tunnetiloihin, mielen että fyysisiin haasteisiin tai epätasapainotiloihin.

Alla esimerkkejä mihin homeopatia auttaa matkan aikana :

 • lentopelko / jännitystilat / stressi
 • flunssa / vilustuminen / influenssa
 • matkaripuli / ruokamyrkytykset / vatsakivut
 • auringonpistokset / päänsäryt / paleltumat / palovammat
 • tapaturmat / urheiluvammat / onnettomuudet / vuoristotauti
 • unettomuus / krampit / kiputilat
 • trooppiset sairaudet / malaria
Image for post
Rift valley Etiopia, korkeus 3,2 km

Olen itse kasvanut Afrikassa. Trooppiset taudit ja niiden hoitaminen ovat minulle tuttuja jo lapsuudesta. Olen opettanut homeopaattisia matka-apteekkikursseja Suomessa, Italiassa ja Etiopiassa. Kurssit ovat inspiroineet perheitä käyttämään homeopatiaa. Usean matka on myös säästynyt homeopatian avulla. Etiopiassa monet ovat saaneet hyviä tuloksia trooppisten tautien mm. loisten häädössä, yllä mainittuihin oireisiin ja palovammoihin. Homeopatia on edullista, toimivaa ja turvallista käyttää ja siksi monet köyhemmät maat kuten Kuuba ja Intia ovat ottaneet sen osaksi virallista terveydenhoitoa. Mikä vielä sen ihanampaa, että et kärsi sivuoireista. Kun paranet sairaudesta, energiasi ovat korkeat ja mielesi iloinen.

“Homeopathy cures a larger percentage of cases than any other form of treatment and is beyond doubt safer and more economical.”- Mahatma Gandhi

Usain Bolt on maailman nopeimpia miehiä. Saksan jalkapallomaajoukkue on yksi maailman parhaita joukkueita. Näitä molempia yhdistää se, että he käyttävät homeopatiaa parantamaan elinvoimaa, suorituskykyä ja palautumista. Homeopatia on loistava apu vuoristokiipeilijöille, extreme-lajeihin, urheilijoiden erilaisiin vammoihin, joita muuten hoidettaisiin pelkillä kipu- ja tulehduslääkkeillä. Homeopatia on tehokasta myös vuoristotaudin hoitoon tai sukeltajien ongelmiin. Vaurioita voi hoitaa myös vuosien päästä.

Samuel Hahnemann (1755–1843) käytti homeopatiaa epidemioiden hoitoon, sekä ennaltaehkäisevästi että hoitokeinona. Hän hoiti aikanaan kolera-, tulirokko-, ja lavantauti-epidemioita. Homeopatiaa käytetään yhä maailmanlaajuisesti epidemioiden sekä ennaltaehkäisyssä että hoidossa.

Homeopatia on myös matka itseen, omaan sisäiseen maailmaan. Kysyin kerran rakkaalta suufiopettajaltani miten hän jaksaa vuodesta toiseen matkustaa ympäri maailmaa. Hän vastasi ihmetellen kysymystäni, että ei hän matkusta enää, vaan paikat saapuvat hänen luokseen 😉

TOP 11 matka-apteekki lääkeainetta :

 • Aconitum napellus— pelkotilat, johon liittyy kuoleman pelko, shokki, onnettomuudet, verenvuodot, flunssan ensioireet, paleltumat, kaikki oireet, jotka seuraavat paleltumisesta.
 • Arnica montana— jet lag, uupumustila matkalla, ruhjeet ja palautuminen kovan rasituksen jälkeen, onnettomuudet, murtumat, shokkitilat.
 • Arsenicum album — ruokamyrkytykset, oksennustauti ja ripuli, heinänuha ja allergiset reaktiot, missä eritteet ovat polttavia.
 • Apis mellifera — ampiaisen ja hyöteisten pistokset. Ihottuma, joka on punainen, turvonnut ja kuuma. Kyyn purema, virtsatietulehdus, akuutit niveltulehdukset ja nielutulehdukset, erityisesti oikealla puolella.
 • Belladonna  auringonpistos, jyskyttävä päänsärky, kuume, oikean korvan korvatulehdus, rokot, haukkuva yskä ja nielutulehdus.
 • Cantharis — palovammat, auringonpolttama iho, virtsatietulehdus, polttavat ihoreaktiot.
 • China officinalis — heikkoustilat esim. ripulin, auringonpistoksen, tai sairastelun jälkeen. Palauttaa energiat nopeasti ja auttaa parantumaan rankoista akuuteista taudeista.
 • Cocculus — Matkapahoinvointi, meripahoinvointi.
 • Ledum palustre— hyönteisen pistot, pistohaavat, joissa kylmä auttaa oireita, punkin poiston jälkeen, ruhjeet.
 • Nux vomica — ruokamyrkytys, ylensyönti, krapula, allergia-oireet, jossa mieli ärtyinen, kaikkia paikkoja kutittaa, aistit ovat yliherkässä tilassa, kuten hajuaisti, stressin akuuttihoito.
 • Spectrum — palauttaa energiat kun olet väsynyt, suojaa sinua homekodeissa ja vähentää homeherkkien oireita 🙂

Annostus :

Mikäli koet, että oireesi sopivat tiettyyn lääkeainekuvaukseen, ota 1 rae C30 vahvuutta. Odota tunti ja katso mikä tilanne. Jos voit paremmin, sinun ei tarvitse toistaa lääkeainetta. Mikäli vielä tunnet olosi huonoksi, voit toistaa 1–3 kertaa tunnin välein. Näin kuitenkin max 2 päivää. Jos lääkeaine ei tee mitään muutosta, huonompaan tai parempaan, tarvitset mahdollisesti toista lääkeainetta. Ole yhteydessä koulutettuun homeopaattiin.

Hätätapauksessa mene aina ensiapuun !

Muista lisäksi nesteytys, C- ja D- vitamiini ja riittävä kivennäisaineiden nauttiminen erityisesti kesällä. Kookosvesi on huippu nesteyttäjä ! Helli sisäelimiäsi kesällä runsailla salaateilla, vihersmoothieilla ja yrteillä.

Pidän tilauksesta homeopaattisia matka-apteekkikursseja, voit hakea minulta yksilöllisen trooppisen matkapakin matkallesi. Voit myös ostaa Pur hyvinvointikaupasta Helioksen Travel Kit, joka sisältää 36 hyödyllistä lääkeainetta matkallesi ja kirjasen, jossa oireluettelot, pieni materia medica ja annosteluohjeet.

Image for post
www.helios.co.uk

Homeopaattinen matka-apteekki kurssi on nyt netissä. Kesäalehinta 50 euroa. Se sisältää 3h opetusmateriaalia, minkä voit katsoa kun sinulle sopii, laajan .pdf materiaalin ja pääsyn salaiseen FB ryhmään, jossa voit kysyä vinkkejä matkallasi tapahtuneisiin ongelmiin.

Kysy lisää reeta@pohjonen.org / www.purppuranka.org

Reetalla on vastaanotto Helsingissä. Konsultaatiot myös skypellä tai zoomilla. Consultations also in English, broken French and Spanish.

Käytän itse homeopatiaa, koska se toimii !