INFLUENSSA

Image for post
Winter is coming

Influenssa on tujumpi versio tavallisesta kausiflunssasta. Se vie yleensä koko perheen mukanaan. Kaikki saavat jonkinmoisia oireita, toiset enemmän ja pidempään ja toiset säästyvät pelkällä yskällä tai muutaman päivän kuumeella. Influenssaan liittyy yleensä monta päivää kestävä korkea kuume, lihaskivut, kova päänsärky, vatsaoireet ja kova yskä. Influnessan hoito kasvattaa kärsivällisyyttä, pysähdyttää koko perheen, tekee hiljaiseksi. Koti täyttyy uusilla trendituotteilla: nenäliinat, hunaja, mintut, carmolis, inkivääri, erilaiset yrttiteet. Ja nenäkannu.

Influenssan estona suosittelen kuurina D-vitamiinia. Lisäksi influenssan aikana itse käytän C-vitamiinia, smoothietaita, joissa paljon super foodeja, inkivääriä, sinkkiä. Suosin itse nestemäisiä vitamiineja. Young Living eteeriset öljyt kuten thieves, laventeli, eucalyptus ovat hyvä hoitolisä.

Aconitum: Influenssan ensioireet. Ensimmäiset vilunväreet ja aivastelu. Korkea kuume nousee nopeasti ja yllättäen. Takana voi olla vilustuminen tai paleltuminen.

Antimonium tartaricum: Yskä kuin tervaa. Yskä, yskä ja lopulta oksennut, jossa limaa.

Arsenicum album: Kuoleman pelko. Vilunväristykset. Vatsaoireet, ripuli, oksentaminen. Vaikea hengittää, astmaattiset oireet varsinkin yöllä sängyssä. Kova nuha ja yskä. Voi olla ihottuma influenssan aikaan.

Belladonna: Influenssan ensioireet. Kuuma pää, kylmät raajat, korkea kuume nousee nopeasti. Silmät tuijottavat, erilaisia pelkoja ja harhoja kuumeessa, kuiva ja haukkuva yskä. Kova päänsärky, jossa pulsoiva, täysi tunne päässä.

Drosera: Kova, kutittava yskä, joka tulee kohtauksina.

Eupatorium perfoliatum: Korkea kuume. Kova kuiva yskä. Tunne kun luita sahattaisiin poikki. Erilaiset nivel ja luukivut influenssan yhteydessä.

Ferrum phosphoricum: Korkea kuume, mutta silti jaksaa toimia. Verenmaku suussa, ysköksiä, nenäverenvuotoja nuhan kanssa. Voi olla keuhkoputken tulehdus, kova päänsärky ja kova kurkkukipu.

Gelsemium: Korkea kuume ja uupunut olo. Kylmän väreet selkärangassa. Raskas olo koko kehossa ja kova päänsärky, joka tuntuu kuin olisi vanne pään ymärillä.

Hepar sulphuricum: Kurkkukipu, kuin jotain olisi jäänyt jumiin kurkkuun. Kylmä olo, nukkuu peitto korviin saakka vedettynä. Pipo päässä sisällä. Kylmä ilma tai viima aiheuttaa yksää. Herkkä kaikelle. Mieli on ärtyinen ja epätoivoinen, erityisesti yöllä. Niskakipu ja niskajumi.

Mercurius Solubilis: Kova kurkkukipu. Kaikki oireet pahempia yöllä. Poskiontelon / keuhkoputken tulehdus. Paljon keltavihreää räkää. Kuumeinen olo, mutta ei välttämättä korkea kuume.

Spongia: Kuiva yskä, spasmodinen yskä. Vaikea hengittää kuin olisi sieni keuhkoissa.

Influenssan hoito on tilannekohtaista. Itse käytän korkeampia potensseja ja toistan niitä useammin. Voit joutua käyttämään monia lääkeaineita taudin aikana. Influenssan hoito vaatii usein homeopaatin puoleen kääntymistä.