SHIATSU

SHIATSU

Olen valmistunut vitaali-shiatsu terapeutiksi ja ohjaajaksi Luonnonkeskuksesta v.2004. Opettajanani toimi Jukka-Pekka Lilja. Koulutus on kolmivuotinen ja tällä hetkellä kattavin shiatsu-terapeutin koulutus Suomessa. Koulutukseen kuului shiatsun lisäksi mm. makrobioottinen ruokavalio, taojooga, meditaatioharjoitukset, 9 tähden astrologia, sisäelinten hoitaminen ja yrtti- ja savihoidot.

Shiatsu-terapia on on alkujaan japanilainen terapiamuoto. Hoito koostuu venytyksistä, akupisteiden painamisesta ja yleisen hyvinvoinnin parantamisesta. Shiatsu-hoito avaa, rentouttaa ja elävöittää sekä kehoa että mieltä. Työskentelemme chi-energian kanssa vahvistaen omaa keskusta, eli Haraa.

Vitaalishiatsun keskeisenä tavoitteena on vitaalienergian eli elinvoiman palauttaminen, vahvistaminen ja ylläpitäminen.

Vitaali-shiatsua voi käyttää erilaisiin oireisiin joko hoitona tai tukihoitona. Shiatsu-terapia on turvallista raskausaikana ja se auttaa esim. selkäkipuihin, univaikeuksiin ja väsymykseen. Käytän sitä homeopatia lisäksi myös synnytyksen käynnistykseen.

Opetan mielelläni vitaali-shiatsun alkeita halukkaille. Käytän rentoutustunneilla shiatsu- ja taojooga-harjoituksia.

LÄSNÄOLO- tai MAMMA-JOOGASSA teemme aina shiatsu-pariharjoituksia. Pidän shiatsu-kursseja pareille. Tulen mielelläni työpaikalle tai seminaareihin tekemään lyhyitä mutta tehokkaita shiatsu-hoitoja.

Katso www.luonnonkeskus.fi